Over ons

Hoera, we bestaan 1 jaar!

Ontwerpjewijnetiket

Nieuwsgierig naar hoe het allemaal begon? Het idee ontstond al 5 jaar geleden, op een zomeravond in de achtertuin. Maar zoals het vaak gaat, bleef het bij een idee. Maar toch, dankzij de avondklok, vieren wij vandaag dat ons gezamenlijke idee, Ontwerpjewijnetiket.nl, toch werkelijkheid werd. En 1 jaar bestaat!  

In het verleden maakten we voor gelegenheden van vrienden en familie wel eens een fles wijn met een persoonlijk wijnetiket. We kochten dan een fles wijn en weekten het etiket eraf. Vervolgens plakten we met spuitlijm ons eigengemaakte wijnetiket erop. Daar werd altijd erg enthousiast op gereageerd. Mensen bewaarden de fles wijn extra lang of de lege fles kreeg een speciaal plekje in huis. Op een zomeravond in de achtertuin bedachten we dat we onze persoonlijke wijnetiketten wel eens voor meer mensen mogelijk konden maken. Vol enthousiasme registreerden we de domeinnaam Ontwerpjewijnetiket.nl. Maar daar bleef het vervolgens bij.

Tot we in december 2020 in lockdown zaten en er een avondklok van kracht was. We zochten afleiding en we bedachten dat dit wel eens het moment kon zijn om ’s avonds te werken aan dat ene plan dat er nooit van kwam. Zo gezegd, zo gedaan. ’s Avonds wanneer de kinderen in bed lagen, zaten we ieder achter onze laptop en we bouwden samen de website op. We vertelden het aan niemand, het was onze geheime missie. In maart was de website zover dat we het aandurfden om er enige bekendheid aan te geven. Op 1 april lanceerden we onze site officieel online. Vanaf nu kon iedereen op onze website een persoonlijk wijnetiket maken!

Het idee op zich bestond natuurlijk al, uitgebreide websites waar je producten met naam en foto kunt bestellen. Wij onderscheiden ons met wijn die kwalitatief goed is. Daarnaast hechten wij veel waarde aan de persoonlijke elementen op het etiket. Tot in de kleinste details kun je een wijnetiket persoonlijk maken. Je geeft dus naast een persoonlijk wijnetiket ook nog eens gegarandeerd een goede fles wijn.

Tot op heden was het een gezamenlijk project dat we beiden naast ons werk ‘ ‘erbij’ deden. We hebben er veel van geleerd, maar we zien ook de potentie. We hopen dat er de komende jaren nog veel persoonlijke wijnetiketten gemaakt worden op onze site.”