Wijncadeaus

Een eigen familiewijn

een familiewijn met eigen etiket

Een eigen familiewijn is een van de meest persoonlijke cadeaus die je ouders of grootouders kunt geven. Een heel leuk cadeau dus voor Moederdag, Vaderdag of een verjaardag. Of een huwelijksjubileum. Maar hoe maak je een eigen familiewijn. In deze blog neem ik jullie mee in wat de mogelijkheden zijn en hoe je gemakkelijk een eigen familiewijn maakt en cadeau geeft. Wil je alvast aan de slag met je eigen familiewijn, klik hier.

Hoe maak je een eigen familiewijn?
Allereerst kies je een mooi etiket uit waarbij je zowel de wijnhuis naam op het etiket hebt staan als de wijn naam. Bij ons zijn alle etiketten hier geschikt voor. Zoals je hierboven op de foto’s ziet, is Domaine de familienaam geworden en de Cuvee de voornamen van de familieleden. Vervolgens heb je een foto nodig van alle familieleden. Tot slot kun je nog in de overige tekstdetails een geboortejaar (als wijnjaar) of geboortedatum toevoegen, maar ook de plaatsnaam van waar de familieleden wonen of waar de familie met elkaar is opgegroeid. Hieronder leg ik uit hoe wij dat ooit als familie hebben gemaakt.

Voorbeeld Familiewijn Domaine Pietersma uitgelegd
Domaine de Pietersma is de familienaam
Cuvee Marieke is de wijnnaam
Appellation de Oentsjerk controlée is de woonplaats
Produit de Bolsward is de geboorteplaats
Jaartal kan het jaartal zijn waarin het familielid is geboren. In dit geval is het jaartal op het etiket het jaar waarin het cadeau is gegeven.

Hoe is het idee voor een familiewijn ontstaan?
De familiewijn was een twee jaar geleden een cadeau voor mijn vader toen hij 70 jaar werd. Mijn vader was groot wijnliefhebber en wat geef je iemand die alles al heeft? Hij kreeg een kist met Domaine de Pietersma, 4 flessen rode wijn van het gezin van zijn dochter. Maar hij kreeg ook een kist met 3 flessen rode wijn van het gezin van zijn zoon. En zo had hij twee prachtige, persoonlijke wijncadeaus.

Wil je ook een eigen familiewijn maken? Klik hier om uit de 8 etiketten te kiezen.
Een eigen familiewijn is superleuk om te krijgen, maar het is ook heel leuk om te geven. En het allerleukst om samen te drinken.